Kiropraktor Södermalm

Få självförtroendet tillbaka genom en hårtransplantation

Om det finns ett område som verkligen kan skapa stress och sviktande självförtroende hos en man så är det håret. Eller brist på hår, snarare. Män kan utan tvekan acceptera en viktuppgång, man kan leva med rynkor i ansiktet och man kan känna sig precis som vanligt trots att man tappat en massa muskler. Kommer det till håret så handlar det dock om en helt annan sak.

Många identifierar sig själv med sin frisyr. Man vill ha lite rufsigt hår, man vill kunna dra fingrarna genom det och man vill kunna känna sig ombytlig då det kommer till vilken typ av frisyr man väljer att kamma till. Börjar det då lossna hår, börjar man se fläckar eller att hårfästet kryper bakår så skapar det en slags existentiell kris som många män har svårt att hantera.

Det sägs att en man kan skoja om allting med en annan man och dennes utseende - allt utom just håret. Håravfall nämner man aldrig och man pekar aldrig ut detta för någon annan. Det - om något - säger allt om hur viktig denna fråga är för män över hela Sverige.

Lyckligtvis finns det idag andra alternativ än det vanligaste - att raka bort håret. Vi ska här titta på ett ingrepp som ger män - och kvinnor - möjligheten till att dels få tillbaka hår på det, av håravfall, drabbade området och som dels också stimulerar nytt hår att växa: en hårtransplantation.

En hårtransplantation ger resultat efter ett år

Det finns många olika metoder för en hårtransplantation och i och med det så finns det också en stor uppsjö av olika kliniker i exempelvis Stockholm som erbjuder tjänsten. Fick vi välja en metod så är det den så kallade FUE-metoden; en hårtransplantation som dels fungerar perfekt och som dels också ger en mindre smärtsam procedur.

Genom denna typ av hårtransplantation så tar man tillvara på varje enskild hårsäck och dessa förflyttas separat med hjälp av speciella instrument. Det kan således handla om att hår från nacken förflyttas till luggen. I och med att man är så noggranna och flyttar hårsäckarna en- och en så tar en hårtransplantation med FUE-metoden längre tid.

Men: du slipper ärr, du slipper blödningar och, framförallt, så får du en effekt som är mycket bättre än vad konkurrerande metoder och ingrepp ger. Efter ungefär ett år så syns den fulla effekten och det är något som är värt att vänta på.

Då det kommer till en hårtransplantation så finns det alltid en risk i att den syns på fel sätt. Det vill säga; folk ser att man genomfört ett ingrepp, men man ser det genom att håret ser onaturligt ut. Med FUE-metoden så minimeras den risken. De flesta patienter vittnar om att ingen kan se någon skillnad mot hur man såg ut innan håravfallet började. Det är ett gott betyg.

Viktigt att poängtera är att en hårtransplantation inte kan ges med några garantier. Det som fungerar för en person kan visa sig vara icke-fungerande för en annan. Vi är alla olika och hårets tillväxt påverkas dessutom av yttre omständigheter (stress exempelvis). Ett råd är därför att du väljer en klinik som erbjuder garanti. Fungerar inte den första hårtransplantationen så ska du erbjudas en ny som ersättning.

Mer info: https://www.hårtransplantation.net.

29 Aug 2018