Kiropraktor Södermalm

Smärta? Besök en naprapat

Många personer går idag omkring med onödig smärta som skulle kunna korrigeras  på ett bättre sätt än den lösning som många väljer. Vad gör man då man har ont? Jo, det många av oss gör är att vi först och främst biter ihop och, så att säga, tar smärtan. Då denna blivit för intensiv så går vi till nästa botemedel och detta innebär att vi besöker en vårdcentral och att vi av en läkare där får smärtstillande tabletter utskrivna.

Missförstå oss rätt här; smärtstillande medicin fungerar – inga tvivel om det – men är det bra sett ur det längre perspektivet? Troligen inte. Bor du på Kungsholmen, har problem med din rygg och upplever en smärta varje dag du går hem från jobbet – ja, då är det också väldigt troligt att problemet kommer av hur du jobbar och att då äta en massa värktabletter är ingen hållbar lösning.

Det är det däremot att besöka en naprapat och detta säger vi av den enkla anledningen att en sådan jobbar mer långsiktigt och förebyggande än vad fallet är om du besöker en vårdcentral på Kungsholmen. Skulle du besöka en naprapat för dina ryggproblem så skulle denne först diagnostisera vilket typ av problem det handlar om. Därefter skulle din naprapat hitta källan till smärtan; något som kanske skulle innebära att stolen du använder på ditt jobb bör bytas ut.

Vidare så skulle denne naprapat sedan hitta en lämplig behandling just för din smärta och efter bara några besök så skulle du märka en extremt stor skillnad i hur smärtan i din rygg känns. Detta utan värktabletter och med ett långsiktigt, hållbart resultat som i längden underlättar hela ditt liv.

Hitta rätt naprapat

Det som är viktigt att tänka på då det kommer till en naprapat är att hitta en sådan som man känner förtroende för. Som inom all typ av vård; du måste känna dig trygg med att de råd du får också är de rätta och du måste kunna ha en öppen dialog kring ditt hälsotillstånd samt hur din kropp mår.

Därför kan det vara en god idé att i Stockholm se över vilka alternativ som finns – det finns trots allt många verksamma naprapater där – och kanske se till omdömen från patienter, se till om någon naprapat ha speciella kunskaper – akupunktur, kunskap om tens eller är specialist på idrottsskador – och därefter göra ett val. Kommer din smärta av idrottande så kanske du ska välja en speciell naprapat på Kungsholmen – även om du bor i Årsta och det finns en naprapat där.  

4 Nov 2016