Kiropraktor Södermalm

Ont i kroppen, besök en naprapat

När man har ont i kroppen är det för många självklart att kontakta sjukvården då det är det man har sett andra göra under hela uppväxten. Ett annat sätt är att få hjälp är att kontakta en naprapat.

Ibland är det inte helt enkelt att veta vart man ska vända sig när man får ont. Men känner man att besvären sitter i musklerna eller i skelettet så kan ett besök hos naprapaten vara en god idé. Skulle det vara något som vården behöver ta hand om så kommer terapeuten att rekommendera att man kontaktar sjukvården. Det kan vara så att man behöver en röntgen för att kunna se vad problemet är och därefter sätta in lämplig behandling, medicinering eller rehabilitering. Känner man sig osäker kan man alltid ringa till en naprapat i Stockholm eller på annan ort för en rekommendation.

Vad kan man få hjälp med hos naprapaten

Har man besvär med muskler och med skelettet är det väldigt bra att vända sig till en naprapat. Det kan handla om att man fått en skada eller en inflammation som behöver behandlas. Kanske har man ryggproblem eller någon led som hamnat fel och behöver mobiliseras. Innan man kan gå in och göra vissa mobiliseringar behöver musklerna mjukas upp vilket görs med massage. Ibland arbetar man även med triggerpunktsbehandlingar för att öka blodflödet. Flera kliniker har börjat med laser och stötvågsbehandlingar för att utföra behandlingar som går ända ner på cellnivå. En del arbetar även med akupunktur som är en gammal kinesisk behandlingsteknik som påverkar våra nervbanor.

Träning

Man behöver inte vara i akut behov av vård för att vända sig till en naprapat klinik. Kanske känner man att ryggen börjar bli svag och lite öm. Då kan man få hjälp så att man med rätt typ av träning blir starkare och undviker att få större problem. De har ofta redan färdiga program för olika problematik. När man kommer på sin bokade tid pratar man om varför man kommit och går sedan igenom programmet tillsammans. På det viset kan man sedan fortsätta sin träning hemma och bli starkare och förhoppningsvis klara sig utan både ryggont och andra krämpor. För att komma till naprapat krävs ingen remiss utan man kan enkelt lyfta luren och boka en tid som passar. Googla och hitta närmaste praktik. Läs lite på hemsidan om vilka tjänster som finns och har man tur så finns även lite träningstips för den som vill komma igång.

3 Sep 2020