Kiropraktor Södermalm

Stör dina åderbråck din vardag?

Åderbråck är en av de vanligaste åkommorna som drabbar gemene man. Man brukar säga att ungefär var tredje vuxen lider av åderbråck i någon mån. Det gör emellertid inte saken bättre för den som drabbas. För, om man får åderbråck så kommer man också att lida i någon mån. För de flesta så handlar det inte om något fysisk lidande; man har inte ont, man kan röra sig obehindrat och göra exakt vad man vill utan att vare sig känna smärta eller att någonting allvarligt riskerar att inträffa. Lidandet blir istället mentalt och visar sig i form av skamkänslor eller rena komplex.

Ett åderbråck är nämligen inte direkt estetiskt tilltalande utan där handlar det snarare om det direkt motsatta: man ser åderbråck väldigt tydligt och de kan dessutom se ganska läskiga ut; i synnerhet de som sticker ut och som får den där kraftigt blå färgen. Drabbas man av sådana - eller ådernät, som också har samma färg - så får man ofta problem med att vistas i sammanhang där en lättare klädsel krävs. Man kan ha svårt att besöka ett gym, man skäms över att gå på badhuset och sommaren - med allt vad den innebär - blir en årstid som ter sig svår att hantera då klädseln där är väldigt lätt och ledig.

Åderbråck går emellertid att behandla och bli av med. Idag finns det dessutom bättre chanser än någonsin tidigare och om man lider av hur man ser ut så bör man söka hjälp hos någon av de kliniker som erbjuder en åderbråcksbehandling.

Åderbråck går att behandla och bli av med

Det går att behandla åderbråck och det finns olika metoder som var och en har sina fördelar. Vi skulle kunna säga att laser är den bästa lösningen, och vi skulle kunna säga att en operation med virknålsteknik (där man avlägsnar varje åderbråck med speciella instrument) och likväl skulle vi kunna säga att skumbehandling är den överlägset bästa metoden. Det är de också - för varje enskild patient.

Rätt behandling är den som sker mot rätt typ av patient och dennes fysiska förutsättningar samt typ av åderbråck. Vi skulle därför säga att den behandling som sker för just ditt åderbråck ska skräddarsys och vara anpassat till dig; något som endast kan ske om en ordentlig konsultation sker innan.

Den punkten är minst lika viktig som själva behandlingen. Du ska träffa en läkare som undersöker dig, du ska - om så krävs - träffa kirurgen och den narkosläkare (om det är tal om narkos i samband med din operation) och de ska gemensamt hitta den bästa behandlingen för dig. Du ska inte - som är fallet på många kliniker - hamna i en pappershög och bli reducerad till en patient som lider av åderbråck och där metod A (exempelvis laser) är den behandling som erbjuds. Varje åderbråck är unikt och varje patient ska därför behandlas utifrån sina givna förutsättningar.

17 Dec 2018